שרון גבריאל - דיאטנית קלינית

החורף הוא תקופה של התכנסות, של התעוררות הצורך לחמם את הגוף ושל ירידה באנרגיות. התשובה לכל אלה היא בדרך כלל: אוכל. האוכל יחמם את הגוף, יחזק אותו, ובכלל, כשיושבים הרבה בבית, ליד התנור, נשנוש קל ועוד אחד הם חברה מאוד נעימה.

מחקרים מקיפים שבדקו את הנושא נתנו שם להפרעה הזו: "הפרעה עונתית". עם המעבר מקיץ לחורף הופכים האנשים מדוכדכים יותר, ומפתחים את תסמיני ההפרעה העונתית: עייפות וצורך לישון יותר, ירידה ברמת התפקוד היומיומי, דכדוך ותיאבון מוגבר. לכל אלה מצטרפים ה"מסתירים העונתיים" – בגדי החורף. בחורף, אנו יודעים, יכסו שכבות הבגדים שלנו על הקילוגרמים העודפים, וכשיבוא הקיץ, נתמודד…

אז למרות שאנו בטוחים שהקלוריות הנוספות שאנו צורכים מספקות לנו את האנרגיה הנוספת שלה אנו זקוקים בחורף, זה לא כל כך מדויק.

החורף שלנו לא כל כך קר, ובטח לא כשאנו יושבים בבתים מחוממים. אפשר ליהנות מנשנושי חורף גם בלי להשמין, ואולי אפילו לנצל את הימים קרים לדיאטה שאת תוצאותיה נראה בקיץ.

דייסת קוואקר, היא משביעה, מחממת ומפנקת , אפשר להוסיף קינמון שנחשב לתבלין מחמם.

גינג'ר גם נחשב לצמח מחמם  ממנו כדאי להכין תה גינג'ר, או כמובן לשלב אותו בתבשילים

קטניות כגון עדשים או אפונה שעשירים ברכיבי בריאות כמו ויטמיני מקוצה B וסיבים תזונתיים וכמובן חלבון וירקות , בעיקר כתומים כגון דלעת, בטטה, שאפשר להיכן מהם ירקות בתנור (אנטי פסטי) והם גם מצוינים כמרק כתום שניתן לתבל בגינג'ר

מומלץ לתבל את הכל בפלפל לסוגיו השונים וברוזמין שנחשבים מזונות מחממים

פוסטים נוספים

שרון גבריאל - דיאטנית קלינית

קלוריות בלי ערך

מדוע לקלוריות ריקות ערך תזונתי נמוך? מדוע מומלץ להימנע מהן ואיך נוכל לדעת היכן הן מסתתרות בתזונה שלנו? המונח "קלוריות ריקות" הפך שגור בשנים האחרונות

קרא עוד »