כבכל שנה, המנגל מהווה חלק בלתי נפרד מחגיגות יום העצמאות. על ידי מספר כללים אפשר ליהנות מארוחה בריאה ולהימנע מתוספת קלוריות מיותרות. כדי לעשות סדר בבלגן וקצת לפזר את העשן להלן מספר כללים ועצות למנגל מוצלח ובריא:
בשר: כבר בתכנון הארוחה כדאי לבחור בבשר רזה ודל שומן על פני בשר עתיר בשומן רווי. למשל: חזה עוף, חזה הודו ללא העור, נתחי בשר בקר רזה כגון סינטה, כתף, אווזית, וייסבראטן. דגי- ים צפוני יכולים להיות בחירה מצוינת שכן בנוסף להיותם דלים בשומן רווי, הם עשירים בחומצת שומן מסוג אומגה -3(סלמון , הליבוט, מקרל, סול, בקלה, טונה ).
בשר כבש ובשר טחון ו/או מעובד כדוגמת המבורגר, קבב ונקניקיות מכילים כמות רבה של שומן רווי.
השריית הבשר ברוטב משפרת את טעמו, נסו להשרות ברוטב ברביקיו, מיץ לימון או יין ותבלינים.
תוספות: רצוי להכין מגוון רחב של ירקות כמו סלט ירקות או ירקות בגריל. מומלץ להימנע מסלטים המכילים מיונז בכמויות מופרזות (למשל סלט כרוב אדום, סלט חצילים, סלט מיונז).
סלט טחינה וסלט חומוס גם הם מכילים אחוז גבוה של שומן, ולכן יש להיזהר בצריכתם.
ליד הבשר כדאי להגיש תפוחי אדמה אפויים בקליפתם, בטטות או אורז. יש להימנע מתוספות מטוגנות כגון צ'יפס.
צורת אכילה: מומלץ לא להגיע רעבים לארוחת המנגל. כך ניתן להימנע מאכילה מופרזת של פיתות וסלטים. כדאי להחליט מראש על כמות האוכל שמתכננים לאכול ולהגיש אותו בצלחת, במקום לאכול בפיתה.
שתייה: יש להמעיט בשתייה ממותקת. כל כוס קולה מכילה כ- 120 קלוריות. לעומתה, שתייה דיאטטית מכילה כ- 40-2 קלוריות לכוס. לכן כדאי להרבות בשתיית מים, סודה ומשקאות דיאטטיים.
קינוח: כדאי לקנח בפירות טריים במקום בעוגות או דברי מתיקה
זיהום חיידקי: הכנת בשר בתנאי שטח טומנת בחובה סכנות להתפתחות זיהום חיידקי. לכן, כבר בבית בשלב הפשרת הבשר יש להקפיד להרחיק את נוזלי הבשר ולמנוע מגע בין בשר לא מבושל למזונות אחרים כמו הירקות ( למשל על ידי מניעת חיתוך הירקות על קרש החיתוך של הבשר לפני שהוא נשטף היטב).
יש להקפיד היטב על שמירת הבשר בטמפרטורה של 40 בצידנית עד ההכנה וכן להקפיד על קירור הסלטים. לפני הכנת הבשר חשוב לנקות את רשת הצלייה ולחמם אותה היטב לפני הכנת הבשר.
ערכים קלוריים | |
פריט | קלוריות |
פיתה | 225 |
פיתה עיראקית | 500 |
3 שיפודי פרגית (כ- 150 גרם) | 201 |
כנפי עוף- 1 יחידה | 60 |
כבד עוף (כ- 40 גר') | 75 |
קבב בקר 1 יחידה (55 גר') | 126 |
100 גר' אנטריקוט ללא שומן לאחר הכנה | 270 |
100 גר' סינטה – לאחר ההכנה | 177 |
100 גר' פילה – לאחר ההכנה | 206 |
100 גר' צלעות כבש | 321 |
100 גר' חזה עוף- לאחר ההכנה | 151 |
כף גדושה סלט חומוס | 90 |
כף סלט טחינה | 50 |
כף סלט חצילים במיונז | 50 |
כף סלט כרוב במיונז | 50 |
כף גדושה סלט תפו"א במיונז | 200 |