
מרכיבים:
2 כפות שמן
2 כפות קמח רגיל
6 כוסות מים
אבקת מרק בטעם זך לפי הטעם
1 ק"ג כרובית חתוכה לפרחים, הגבעולים פרוסים וחתוכים לפרוסות
כ- 500 גרם ברוקולי חתוך לפרחים, הגבעולים פרוסים וחתוכים לפרוסות
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
מלח , פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט
1 גביע יוגורט 3%
אופן ההכנה:
שופכים את השמן לסיר מרק ומוסיפים את הקמח עד שכל השומן נספג בו כ-2 דקות
יוצקים בהדרגה, תוך ערבוב במטרפת יד מרק פושר אל הקמח וטורפים נמרצות לקבלת בלילה חלקה. מבעבעים כ- 3 דקות
מוסיפים את הכרובית את הברוקולי תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבעבעים עד שהסיר מכוסה חלקית כ- 25 דקות, עד שהירקות רכים
לפני ההגשה מביאים לרתיחה מוסיפים את היוגורט, מתקנים תיבול.
