מרכיבים:
חומרים לרוטב גבינה כחולה:
1/3 כוס יוגורט טבעי דל שומן
3 כפות גבינה כחולה מגוררת
1 כף רוטב וינגרט
1 כף עירית
חומרים להמבורגר צמחוני:
2/3 כוס בורגול יבש
3/4 כפית מלח
1 כוס מים רותחים
240 גרם פטריות שמפניון , ללא הגזע, קצוצות
1 כוס בצל קצוץ
1 כפית שום כתוש
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כוס פקאן קצוץ
1 ביצה גדולה
1/2 כוס פרורי לחם
1 כף רוטב איטלקי לסלט
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בקערה לערבב יחד יוגורט, גבינה כחולה, עירית ורוטב ויניגרט. ולטחון באמצעות בלנדר ידני.לשמור במקרר.
בקערה נוספת לשים את הבורוגל עם 1/4 כפית מלח ולשפוך את המים החמים . לכסות ולהניח בצד עד שכל המים יספגו כ- 20 דקות.
בנתיים, שמנו במעט שמן או בתרסיס שמן מחבת והניחו על אש בינונית. הוסיפו פטריות, בצלים ו- 1/2 כפית מלח שנותרה. אדו עד שהירקות רכים , כ- 8-10 דקות הוסיםו חומץ בלסמי ושום. העבירו במידית את התערובת לצלחת והניחו להתקרר לטמפרטורת החדר כ- 30 דקות.
לאחר שהתערובת התקררה העבירו במעבד מזון עש שהירקות קצוצים. הוסיפו ביצה, והמשיכו לערבל לקבלת מחית עם מרקם גס. העבירו לקערה והוסיפו את הבורגול, פקאן , רוטב איטלקי ופלפל שחור.ערבבו היטב.
באמצעות ידים לחות צרו כ- 8 המבורגרים בעובי 1.5 ס"מ ( כחצי כוס תערובת לכל המבורגר)
הניחו את ההמבורגרים בתבנית אפיה וצלו אותם בחום גבוה כ- 8 דקות. ניתן גם לטגן במחבת חם עם מעט שמן למשך 4 דקות כל צד.
שפכו מעל ההבורגרים את הרוטב.