מרכיבים:

חומרים לרוטב גבינה כחולה:

1/3 כוס יוגורט טבעי דל שומן

3 כפות גבינה כחולה מגוררת

1 כף רוטב וינגרט

1 כף עירית

חומרים להמבורגר צמחוני:

2/3 כוס בורגול יבש

3/4 כפית מלח

1 כוס מים רותחים

240 גרם פטריות שמפניון , ללא הגזע, קצוצות

1 כוס בצל קצוץ

1 כפית שום כתוש

1 כף חומץ בלסמי

1/2 כוס פקאן קצוץ

1 ביצה גדולה

1/2 כוס פרורי לחם

1 כף רוטב איטלקי לסלט

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בקערה לערבב יחד יוגורט, גבינה כחולה, עירית ורוטב ויניגרט. ולטחון באמצעות בלנדר ידני.לשמור במקרר.

בקערה נוספת לשים את הבורוגל עם 1/4 כפית מלח ולשפוך את המים החמים . לכסות ולהניח בצד עד שכל המים יספגו כ- 20 דקות.

בנתיים, שמנו במעט שמן או בתרסיס שמן מחבת והניחו על אש בינונית. הוסיפו פטריות, בצלים ו- 1/2 כפית מלח שנותרה. אדו עד שהירקות רכים , כ- 8-10 דקות הוסיםו חומץ בלסמי ושום. העבירו במידית את התערובת לצלחת והניחו להתקרר לטמפרטורת החדר כ- 30 דקות.

לאחר שהתערובת התקררה העבירו במעבד מזון עש שהירקות קצוצים. הוסיפו ביצה, והמשיכו לערבל לקבלת מחית עם מרקם גס. העבירו לקערה והוסיפו את הבורגול, פקאן , רוטב איטלקי ופלפל שחור.ערבבו היטב.

באמצעות ידים לחות צרו כ- 8 המבורגרים בעובי 1.5 ס"מ ( כחצי כוס תערובת לכל המבורגר)

הניחו את ההמבורגרים בתבנית אפיה וצלו אותם בחום גבוה כ- 8 דקות. ניתן גם לטגן במחבת חם עם מעט שמן למשך 4 דקות כל צד.

שפכו מעל ההבורגרים את הרוטב.

vegetarian mushroom and pecan burger