מרכיבים:
1 1/4 כוסות מים רותחים
1/4 כוס פטריות יבשות
3 2/3כוסות ציר מרק ירקות
2 כפות שמן זית
2 כוסות פטריות טריות חתוכות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כוס קינואה לפני בישול
1 כוס אורז ריזוטו לפני בישול
8 כפות יין לבן
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
2 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים
אופן ההכנה:
מכניסים את הפטריות המיובשות לקערה, ומכסים עם המים הרותחים ממתינים כ- 10 דקות עד שהמים ייספגו
מייבשים את הפטריות, שומרים את שאר הנוזלים וקוצצים את הפטריות.
שפוכים את ציר הירקות לתוך סיר גדול, מוסיפים את הפטריות המיובשות את הנוזלים ומביאים לרתיחה. משאירים על אש קטנה.
מחממים מחצית מכמות השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הפטריות. ומקפיצים למשך 2-3 דקות עד שיזהיבו. מעבירים לצלחת
מוסיפים את שאר השמן למחבת ואת הבצל ומקפיצים ל- 2-3 דקות. מוסיפים שום, קינואה ואורז ובוחשים למשך 30 דקות
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. משאירים על אש קטנה עד שהנוזלים יתאדו.
מוסיפים מצקת של ציר המרק לתערובת האורז ומבשלים. בוחשים עד שכל הנוזלים יתאדו.
חוזרים על פעולה זו עד שהאורז רך וכל הנוזלים נוצלו לשימוש כ- 15-20 דקות.
מוסיפים ותוך כדי ערבוב את שאר הפטריות, בזיליקום ופרמז'ן והמסירים מהאש.