מרכיבים:

3 כוסות קמח תופח

1 כוס סוכר

100 גרם חמאה מלוחה רכה

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

1/2 1 כוסות יוגורט טבעי 1.5%

2 בננות בשלות מעוכות

אופן ההכנה:

מרססים שתי תבניות שקעים בספריי שמן, או מרפדים במנג'טים מנייר.

מערבבים יחד את הקמח ו- 1/4 כוס סוכר

בקערת המיקסר טורפים היטב את החמאה והסוכר הנותר. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד.

במהירות נמוכה מוסיפים את היוגורט  ותערובת הקמח. מערבלים רק עד שהחומרים מתאחדים.

מוסיפים את הבננות המעוכות לתערובת . מחלקים את התערובת לתבניות השקעים. אפשר להיעזר במשפך עם פתח רחב.

אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שקיסם שננעץ במאפה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי.

banana muffins