מרכיבים:

2 כפות שמן

2 כפות קמח רגיל

6 כוסות מים

אבקת מרק בטעם זך לפי הטעם

1 ק"ג כרובית חתוכה לפרחים, הגבעולים פרוסים וחתוכים לפרוסות

כ- 500 גרם ברוקולי חתוך לפרחים, הגבעולים פרוסים וחתוכים לפרוסות

1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

מלח , פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט

1 גביע יוגורט 3%

אופן ההכנה:

שופכים את השמן לסיר מרק ומוסיפים את הקמח עד שכל השומן נספג בו כ-2 דקות

יוצקים בהדרגה, תוך ערבוב במטרפת יד מרק פושר אל הקמח וטורפים נמרצות לקבלת בלילה חלקה. מבעבעים כ- 3 דקות

מוסיפים את הכרובית את הברוקולי  תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבעבעים עד שהסיר מכוסה חלקית כ- 25 דקות, עד שהירקות רכים

לפני ההגשה מביאים לרתיחה מוסיפים את היוגורט, מתקנים תיבול.

cauliflower and broccoli