מרכיבים:

175 גרם חזה עוף

700 גרם תפוחי אדמה מבושלים

1 בצל

2 חלבוני ביצה

1 כף קמח חיטה תופח

2 כפות שמיר קצוץ

1/4 כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

חותכים את העוף לרצועות דקות.

מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה. מניחים בקערה. מגרדים את הבצל ומוסיפים לקערה. מערבלים את שניהם במיקסר. סוחטים את הנוזלים מהתערובת עד שתהיה יבשה לחלוטין.

בעקרה נוספת מערבבים את חלבוני הביצים עם הקמח, השמיר והמלח. מוסיפים את רצועות העוף ותערובת תפוחי האדמה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

מחממים 2 כפות שמן במחבת טפלון. יוצקים לביבות מהתערובת באמצעות כף ומטגנים עד לקבלת צבע שחום.

chicken fritters