מרכיבים:

1 כרובית מבושלת חתוכה לפרחים

1 כוס מים בה בושלה הכרובית

3 כפות שמן

4 כפות קמח תופח

3 ביצים

רבע כפית מלח

רבע כפית פלפל לבן

רבע כפית אגוז מוסקט

תבנית חום משומנת בתרסיס שמן

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

מועכים את הכרובית המבושלת בקערה

יוצקים לסיר קטן כוס ממי הבישול של הכרובית ומביאים לרתיחה

מוסיפים לקערה את מי הכרובית (צריכה להתקבל תערובת סמיכה, אם לא יש להוסיף  מעט קמח)

טורפים בקערה נפרדת את הביצים והתבלינים ומוספים לתערובת הכרובית

צרים בידיים לביבות מניחים בתבנית המשומנת ואופים במשך כ- 25 דקות.

שרון גבריאל - דיאטנית קלינית