מרכיבים:

3/4 1 כוסות דבש

1 כוס קפה חזק

3 כפות ברנדי

¼ כוס מחית תפוחי עץ

1 כוס סוכר

6 שקיות ממתיק על בסיס סוכרלוז (סוכרה דיאט או סוכר לייט )

4 ביצים

½ 3 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כף אבקת אפיה

¼ כפית מלח

¼ כפית ציפורן טחונה

1 כפית קינמון

½ כפית גינג'ר

1 כף קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה:

לערבב דבש וקפה בסיר  להביא לרתיחה ולצנן, להוסיף את הברנדי.

לחמם את התנור לחום גבוה של 350 מעלות

בקערה או במיקסר לערבב: מחית תפוחי עץ, סוכר, ממתיק מלאכותי, וביצים שלמות.  להוסיף את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה, מלח והתבלינים.

לערבב את התערובת עם תערובת הקפה. ולהוסיף את  גררת  התפוז.

לשפוך את תוכן התערובת לתבנית מרובעת בינונית  משומנת בתרסיס שמן ולאפות למשך  1 שעה עד שקיסם שינעץ בעוגה יצא יבש.

honey cake