מרכיבים:

250 גר' עדשים אדומות לא מבושלות
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כף שמן זית
1 כף מזולה
9-8 כוסות מים או מרק עוף
מלח, פלפל שחור
1 כף גדושה כמון
120 גר' אטריות דקות מאוד (לפני בישול)

אופן ההכנה:

בוררים את העדשים ושוטפים במסננת תחת מים זורמים.
שמים בסיר את השמן והמזולה וממיסים. מוסיפים את הבצלים עם 3 כוסות מים/מרק, ומבשלים כ- 15 דקות עד שהנוזלים נספגים בעדשים.
מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוספים את המים או המרק ומוסיפים לסיר את האטריות ומבשלים 15 דקות נוספות.
מגישים חם

lebanese lentil soup