מרכיבים:

החומרים למילוי:

1 כוס צימוקים כהים
1 כוס שזיפים מיובשים חצויים
1 כוס משמשים מיובשים חצויים
1 כוס אגסים מיובשים חתוכים לרבעים
1 כוס חמוציות מיובשות
2 כוסות מים חמים
3/4 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית פלפל אנגלי

חומרים למאפה:

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב ק

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
מכניסים את כל חומרי המילוי כולל המים, סוכר, מיץ לימון ופלפל אנגלי לסיר בינוני ומביאים לרתיחה. אח"כ מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ-10 דקות ללא מכסה.
מסירים מהאש ומניחים בצד

למאפה: 
מערבבים ביד את הסוכר והחמאה
בסיר נוסף, מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, מלח
מוסיפים את התערובת הזו יחד עם החלב הקר, לסירוגין לתערובת הסוכר והחמאה.
שופכים את תערובת החמאה לתבנית אפיה  ומעליה שופכים את תערובת הפירות היבשים (כולל הנוזלים שבה) .
אופים למשך 30 דקות או עד שהעוגה מוכנה.

dried fruits cake