מרכיבים:
1 כוס קינואה לא מבושלת
3 חבילות פטרוזיליה שטופות וקצוצות דק
½ חבילה נענע שטופה וקצוצה
¼ חבילה כוסברה שטופה וקצוצה דק
3 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
1 בצל ירוק קצוץ לקוביות
3 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות קטנות
2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות
מיץ סחוט משני לימונים
2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
מלח , פלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
1. להכנת הקינואה: בקערה גדולה שמים את הקינואה ומציפים במים פושרים עד לכיסוי.
יש להרחיק את הקצף שנוצר מעל. יש לחזור על פעולה זו מספר פעמים עד לקבלת קינואה מוכנה לבישול.
2. מעבירים את הקינואה לסיר. מוסיפים כ- 2 כוסות מים ומבאים לרתיחה.
מכסים את הסיר מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה במשך כרבע שעה, עד שהמים נספגים והקינואה הופכת שקופה.
3.בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים למעט הקינואה.
4.מוסיפים את הקינואה לאחר שהתקררה ומערבבים.